Scp-001-J
001j-new.png

Molly-guard olmadan SCP-001-J

Madde #: SCP-001-J

Özel Saklama Prosedürleri: SCP-001-J'nin tutulacağı Site-00'ın konumu mutlak bir sır olarak kalmalıdır. Bu nedenle Site-00, tamamen otomatik savunma sistemleri tarafından korunacak ve hiçbir canlı personele sahip olmayacaktır. SCP-001-J, tungsten karbürden yapılmış bir küpte kilitli tutulacak, bu küp de tungsten karbürden yapılmış başka bir küpün içinde olacak ve bu küp de üç kilometre uzunluğundaki bir asansör boşluğunun dibine yerleştirilecektir. SCP-001-J'nin üzerine birden fazla molly-guard dikkatlice yerleştirilmiştir ve Site-00'daki robotlar, gerekirse bunları değiştirmek için hazır olacaktır.

Açıklama: SCP-001-J, üzerine basılması için yalvaran büyük, kırmızı, parlak, garip şekilde çekici bir düğmedir.

SCP-001-J, Vakıf bilim adamlarının, metal bir kasaya yerleştirdiği dairesel kırmızı bir düğmeden oluşan, gerçekliğin kendisini yok edebilecek kadar güçlü olduğuna inanılan bir kendi kendini imha etme mekanizmasıdır. Şekermiş gibi görünüyor.

SCP-001-J'nin nasıl çalıştığı tam olarak anlaşılamadı, ama bunu öğrenmek harika olurdu.

SCP-001-J, onu gören veya tarif edildiğini duyan tüm varlıkların üzerinde onun üzerine basmaya çalışması için hafif bir psişik zorlamaya neden olur. Bunu yapmak istediğini biliyorsun!

Tarihi: SCP-001-J ilk olarak ██████████████'ın Başkanı ██████████ tarafından ██/██/████'da, bir araba asansöründe keşfedildi. O zaman, SCP-001-J, üstünde "Bu düğmeye basarsanız, her şeyi yok edeceksiniz." yazan bir yapışkan not ile birlikte olması dışında tam olarak şimdiki hali gibi görünüyordu. Başkan, SCP-001-J'yi asansörden kaldırıp ve ofisinin dolabına kilitleyebilecek kadar uzun süre SCP-001-J'ye basma zorunluluğuyla mücadele etmeyi başardı. Daha sonra, "Kurucu" olarak bilinen █████████████████████████████ ile SCP-001-J'ye dikkatsizce bir kaza veya kasıtlı bir kötülük tarafından basılmasını önlemek ve ayrıca "İnsanlığı canavarlardan ve diğer şeylerden korumak." amacı olan özel bir organizasyon yapılması için temasa geçti. █████████████████████████████ kabul etti, SCP-001-J'yi aldı, ve bodrumunda bir yığın eski çorabın arasına sakladı. █████████████████████████████, hayatının geri kalanını verandasında oturup, bahçesinde SCP-001-J sempatizanı olduğundan şüphelendiği kötü niyetli insanları savuşturmak için bir pompalı tüfek ile birlikte geçirdi geçirdi. Borsada kazandığı milyonlarca dolar da Vakfımızın temeli olan bir güven fonu oluşturmak için kullanıldı.

██████████████████████████████ öldüğünden ve Vakıf onun yerini aldığından beri, SCP-001-J'ye basmak için █████ girişimler oldu. Site-00, Antarktika'ya taşınmadan önce [VERİ GİZLENMİŞTİR], Vakıf personeli "ne olacağını görmek için" SCP-001-J'ye basmaya çalıştığında birçok sınırlama ihlali vardı, ve bunların feshedilmesi gerekiyordu. Ayrıca Vakfın düşmanları tarafından özellikle SCP-001-J'nin üzerine basmak için hiçbir şeyden vazgeçmeyeceklerine yemin eden Kutsal Düğme-Basıcıları Düzeni tarafından SCP-001-J'yi yakalamak ve almak için sayısız girişimde bulunuldu.

Ek 1: //Birincisi, kuruluşumuzu ona borçlu olmamıza rağmen, bu SCP hakkında hala çok az şey bilmemizin ve varoluşsal yok oluşun korkularının SCP-001-J'yi incelememizi engel olmasına izin vermemizin saçma olduğunu düşünüyorum.

Basit bir test öneriyorum; uzaktan kumandalı bir drone yardımıyla SCP-001-J'nin dış yüzeyine hafifçe vuracağız. Hesaplamalarım doğruysa, her şeyin sadece küçük bir bölümü yok olacak ve bu bölümün bir parçası olma olasılığımız astronomik olarak çok küçük//. -Dr. Blarg

Ek 2: Reddedildi. Derhal psikiyatri koğuşuna rapor verin. O5-█

Ek 3: Son zamanlarda, internette ve başka yerlerde yüzeysel olarak SCP-001-J'ye benzeyen birçok nesne örneği ortaya çıktı. SCP-001-J'nin memetik etkilerini paylaşıyormuş gibi görünseler de, gerçekliği yok eden özellikleri doğrulanamadı. Bu cihazların SCP-001-J'ye basmaya çalışan insanlara karşı bir önlem olarak kullanılma olasılığına yönelik araştırmalar, düğmelerin üzerine basmaya başlayan ve durmayı reddeden araştırmacı sayısı nedeniyle ertelendi.

Ek 4: Ek 3 ile ilgili olarak, SCP-001-J benzerlerine üzerine basmayı bırakamayan araştırmacılar kronik bir bağımlılıkları var gibi görünüyor, çünkü artık fiziksel olarak SCP-001-J benzerlerinin üzerine basmaya bağımlılar. Etkilenen araştırmacılar, Vakfın izlenmesi için ███████, ███████, ██████'daki ████████████ Hastanesine yatırıldı. SCP-J-010 hakkında daha fazla araştırma yapılması önerilir. Fakat bunun nasıl yapılması gerektiği ayrı bir tartışma konusu olacaktır.