026-A.jpg

SCP-026 ana salonu.

Nesne Sınııfı: Öklid

Özel Saklama Prosedürleri: SCP-026 üzerinde bir araştılma yürütülmedikçe kapalı ve kilitli konumda tutulmalıdır. İçeri sivillerin ya da diğer kuruluşların giriş yapması halinde Vakfı uyaracak alarmlar kurulmuştur.

Açıklama: SCP-026 ████'da inşa edilmiş üç (3) katlı bir devlet okulu binasıdır. Binanın ana salonuna çıkan iki (2) kanadı bulunmaktadır. Binanın zemin kat planının inşa planlarıyla denk olmadığı anlaşılınca ████'da cezaya çarptırılmıştır (Röportaj Kaydı 026-01'na bakınız). Çevresinde bina ile bağlantılı bir kaç kaybolma vakasından ötürü Vakfın dikkatini çekmiştir.

Bina uzaysal anormallikler sergilemektedir. Binanın iç alanı dış yüzeyinin mümkün kılabileceğinden çok daha büyüktür. Merdivenler inip çıkarken farklı sayıda basamak belirirken, koridorlar değişken bir uzunluk sergilemektedir. Koridorlardaki oda sayısının her sayıldığında farklı olduğu görülmektedir. Koridorların uzak kesimlerine ulaşma çabaları şu vakte kadar başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Koridorların uçlarında bulunan yangın merdivenlerinden giriş koridorların yaklaşık orta kısmında bulunan kapılara çıkmaktadır.

DÜZELTME: Not 026-A'ya bakınız

026-B.jpg

İkinci katın doğu kanadının koridoru

Okulun iç duvarlarında gözden kaçmayacak şekilde duvar yazıları bulunmaktadır. Çoğunluğu tipik çete işaretleri, isimler ve sokak sanatçılığından oluşmaktadır. Fakat bu duvar yazıları konum değiştirmek üzere kaybolup yeniden ortaya çıkmaktadır. Kara tahta ve panolardaki yazılar benzerlik göstermek suretiyle değişmektedir. Tahtadaki konular genelde standart okul dersleri (matematik, edebiyat, biyoloji) ile kuantum dolaşıklığı, ████████ ve öjenik gibi daha özel konular arasında değişmektedir. Bir araştırmacı SCP-████ hakkında bilgi veren bir tahta bulduğunu rapor etmiştir fakat kanıt olarak gösterilen görüntülerde tahtanın boş olduğu görülmüştür (Not 026-B'ye bakınız). Binanın çeşitli yerlerinde "Çocuklar şarkı söylerdi." yazısı belirmiş fakat bu yazının varlığına bir açıklama getirilememiştir.

Çoğunlukla on ile on iki yaşlarında, lise çağında birden fazla şahıs baygın halde binanın çeşitli yerlerinde bulunmuştur. Şahıslar okulun ████ yılından beri kullandığı üniformaları taşımaktadır. Şahıslardan bazılarının okul kapandıktan sonra ortadan kaybolan eski öğrenciler olduğu tespit edilmiştir (yaşanan en son vaka okulun kapanışından on yıl sonrasına dayanmaktadır). SCP-026 içerisine nasıl yeniden taşındıkları bilinmemektedir. (Not 026-C'ye bakınız)

Şahısları binanın içerisinde uyandırma çabaları başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Şahıslar binanın bulunduğu bölgeden çıkarıldıklarında aniden uyanmaktadır. Şahıslar ölüp tozlaşmadan önce şaşkınlık ve aşırı susuzluk deneyimlemektedir. Bu vakte kadar şahıslardan önemli bir bilgi alınamamıştır.

Şahısları uyandırma başarısızlığı SCP-026 etkisiyle uyuyanlar için geçerlidir ancak ani susuzluk etkisi sadece okul içerisinde bulunanları etkilediği görülmektedir. Olay Raporu 026-12'ye bakınız.

Not 026-A: Robotlarla yapılan incelemeler ve vidyo kayıtları, belirgin uzaysal anomalilerin gerçek bir uzaysal olgu yerine gözlemcilerin bakış açılarının değişiminden kaynaklandığını göstermektedir. Bundan dolayı, şu anda SCP-026, Mobil Görev Gücü Rho-8 "Yolkenarı Piknikçileri"nin desteğine ihtiyaç duymamaktadır.

GÜNCELLEME: Detaylı araştırmalar uzaysal olguların var olduğunu göstermiştir. Detaylar için Keşif Kayıtları'na bakınız.

Not 026-B: Defter, kitap ve kağıtların içeriklerinin, SCP-026 içerisinde tekrar belirmek üzere kaybolduğu görülmektedir. Çoğunlukla duvar yazıları ve ders kitapları olmak üzere yeni yazılar ortaya çıkmıştır. SCP-026 bölgesine belge getirilirken önlemler alınmalıdır.

Not 026-C: SCP-026'ya gönderilen birkaç D sınıf personelin binada tekrar belirmek üzere Vakfın denetiminden kaybolmuştur. Sorgulanan şahıslar Ajan Malek'in gördüklerine benzer rüyalar gördüklerini belirtmiştir.

GÜNCELLEME: Röportaj Kaydı 026-08'e bakınız.

Olay Raporu 026-12
SCP-026'nın düzenli bir güvenlik denetimi sırasında Ajan Malek, partneri Ajan Jones'un yanında baygın halde bulunmuştur. Ajan Malek'i ilk uyandırma girişimleri başarısız olduğundan şahıs Site ██'ye taşınmak üzere götürülmüştür. SCP-026 bölgesinden çıkması anında, Ajan aniden endişe içersinde uyanmıştır. Sorgulandığında, kendisinin bir sınıfın içerisinde olduğu tarzda bir rüya gördüğünü belirtmiştir. Bu rüya SCP-026 bölgesinde uyuya kalmış olan tüm şahıslar için geçerlilik göstermiştir.