rating: -2+x

Nesne Sınıfı: Öklid

Özel Saklama Prosedürleri:

REVİZYON 3

SCP-148 yazma sırasında her biri yaklaşık 10 kg ağırlığında, 120 döküm külçe olarak depolanacaktır. SCP-148'in külçeleri herhangi bir scp ile aynı yerde taciz edilemez (öngörülemeyen etkileşim potansiyeli nedeniyle) aksi takdirde, söz konusu külçe kabul edilebilir Vakıf tesisleri arasında eşit olarak dağıtılmalıdır. SCP-148'in her muhafaza edilmiş külçesinin kütlesi aylık olarak ölçülmeli ve rapor edilmelidir.

Hiçbir koşulda, zihni etkileyen veya ekstra özellikleri olan herhangi bir SCP, SCP-148 ile temas etmemelidir. Bu tür bir temas durumunda, yakın alan boşaltılmalı ve etkilenen SCP-148 numunesi uzaktan patlatılmalıdır.

Personel üç haftadan daha uzun bir süre için SCP-148'e atanmamalıdır. SCP-148'e atanan herhangi bir personele düzenli psikolojik değerlendirmeler yapılacaktır.

Açıklama: SCP-148, bilinen ve bilinmeyen çeşitli elementlerden oluşan metalik bir maddedir. SCP-148'in eldeki toplam kütlesi yaklaşık 1.1 1.2 tondur. SCP-148, mavimsi bir renk tonu ile gri-yeşil bir renge sahiptir ve su varlığında kolayca oksitlenir. SCP-148'in erime noktası yaklaşık 4500°C ve kaynama noktası yaklaşık 9000°C'dir. SCP-148, 6.20 g/cm3 6.76 g/cm3 yoğunluğa sahiptir ve bir Rockwell sertlik testinde HRC 39 olarak nitelendirilir. Platine benzer şekilde güç, süneklik ve işlenebilirlik gibi malzeme özellikleri sergiler.

SCP-148 esas olarak platin ve iridyumdan oluşur, ikisi sırasıyla kütlesinin 62% ve 20%'sini oluşturur. Ek olarak, bileşiminde, SCP-148’in kütlesinin 16.5%'ini oluşturan demir, kobalt ve bakır da dahil olmak üzere bilinen diğer metaller de bulunmaktadır. Bununla birlikte, malzemenin kütlesi göz önüne alındığında, kütle spektrometrisi veya başka yollarla tespit edilemeyen başka maddelerin olduğuna inanılmaktadır. Bir tarama tünelleme mikroskobu ile alınan SCP-148 görüntüleri, kafesinde normal koşullar altında diğer malzemelerle doldurulacak boşluklar gösterir.

SCP-148, yakınındaki canlı organizmaların akıl almaz özelliklerini engeller. Bu etki, ölçülmesi zor olsa da
özneden SCP-148’in yüzeyine olan mesafenin karesiyle ters orantılı ve dikkate alınan SCP-148'in miktarı ile doğru orantılıdır. Bu etkinin tespit edilebildiği aralık, SCP-148'in her kilosuna kabaca 0.8 metredir.

Vakfın binayı temizlemesi sırasında Prometheus Laboratuvarı'nın temel tesisinin metalurji bölümünden 1.1 ton SCP-148 alındı. Proje ile ilgili belgeler, maddenin ek gelişmeye tabi olacağını, ███████████'a, ticari marka olarak ve “Telekill Alaşım” olarak satıldığını ortaya koymuştur. ancak [SANSÜRLENDİ] ve siyasi serpinti, laboratuvarın yıkımı ile birlikte, ███████████ tahmini 1.3 ton SCP-148 elde etti ve bilinmeyen alıcılara sattı. Vakıf temsilcileri ve adli tıp muhasebecileri, SCP-148'in geri kalan parçalarını izleme sürecindedir.

Ek 148-01

Zihni etkileyen SCP'lerin tutulmasında kullanışlı olma potansiyeli nedeniyle SCP-148, SCP nesneleriyle çapraz test için onaylanmıştır. Testler henüz ilk aşamalarında olmakla birlikte, düşük seviyeli anormal ürünler içeren testler, SCP-148'in bahsedilen maddeleri muhafaza etmede etkili bir araç olacağını göstermektedir. Bununla birlikte, dikkate değer özellikleri tamamen memetik olan öğeleri etkilemez.

Ek 148-02

██ / ██ / ████ 'dan başlayarak, personel SCP-148’lerin kontrolünün düzenli olarak sürdürülmesiyle görevli temizlik personeli arasında irrasyonel davranış ve zayıf iletişim becerileri olduğunu bildirdi.1 Artan anormal davranışın üçüncü haftasından sonra, sorgulama ve inceleme için iki muhafız alındı. Testler, yukarıda bahsedilen personelin beden dilini yorumlayamadığını ve cümlelerin tonlama veya ifadelerini fark etmediklerini ortaya koymuştur. Ek olarak, etkilenen denekler başkalarının duygusal durumunu veya niyetini belirleyemedi ve ciddi ölçüde sınırlı kelime gösterdiler.

Daha ileri testler, düzenli temas veya SCP-148'e uzun süre maruz kalan kişilerin dil ve iletişim becerilerinin zamanla kötüleşeceğini ve ortadan kalkacağını göstermiştir. Sekiz hafta sonra, etkilenen öznelerin normal zihinsel kapasite göstermesine rağmen tamamen susturulacağı ve sözsüz talepleri, komutları veya diğer ifadeleri anlayamayacağı veya veremeyeceği gösterilmiştir.

Ek 148-03

██ / ██ / ████ (Vakfın SCP-148'i satın almasından ██ ay sonra) yapılan bir ölçüm, hacimde artış olmamasına rağmen, SCP-148'in kütlede 0,1 ton arttığını (9.0% yoğunluk artışı) gösterdi. Bu ek kütlenin kaynağı bilinmemektedir.

Olay Raporu 148-████-1

SCP-148’lerin etkilerinin sınırlarını ve kütle değiştirme kapasitesini test etmek için, 0.9 kg'su bir teraziye yerleştirildi ve SCP-████’nin odasına taşındı. Tahmin edilebileceği gibi, SCP-████’nin [SANSÜRLENMİŞ]'İ SCP-148’in varlığı tarafından geçersiz kılındı. Bununla birlikte, SCP-148 örneği saniyede 5 gram kadar kütle olarak büyümeye başladı. Bir dakika sonra bu oran azalmaya başladı ve SCP-148, kırk saniye sonra kütlesinde artmayı bıraktı, bu noktada 1.4 kilo ağırlığındaydı. İki saniye arasında 0.8 kilograma düşmeden önce sekiz saniye boyunca bu kütlede kaldı. Bu süre zarfında, altmış metre içeren personel (SCP-████'nin etkili mevzilinin 12 katı) çok düşük oranda da olsa SCP-████’in etkilerini yaşamaya başladı, bu da [VERİ ÇIKARILDI] etkilenen özneler kaldıralına kadar kilitlenmesi ile sonuçlandı.

Bu olaydan itibaren, SCP-148 ile zihin etkileyen herhangi bir madde arasındaki temas kesinlikle yasaktır.

Ek 148-04

Olay 148-████-1'den bu yana alınan ölçümler, SCP-148'in birleşik kütlesinin [SANSÜRLENMİŞ] oranında arttığını göstermektedir. Büyük miktarda SCP-148, Deney 148-████, [VERİ ÇIKARILDI]'da kullanılan örneğe benzer bir olaydan geçmesi gerektiği düşünülmektedir. Sınırlama prosedürleri gözden geçirilmektedir.